Γλυπτική σώματος

Το σώμα σου ως γλυπτό.

Κάθε σώμα και κάθε πρόσωπο είναι ένα μοναδικό κομμάτι  τέχνης που δεν δημιουργείται από ανθρώπινα χέρια.

Η ομορφιά, η νεότητα  και κάθε φάση της ζωής είναι παροδικά . Το περίγραμμα του σώματος προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία να συλλάβει ορισμένα στάδια της ανθρώπινης ζωής σε μια τρισδιάστατη μορφή αιωνιότητας. Αυτό το είδος μνήμης ξεπερνάει την φωτογραφική ικανότητα με πολλούς τρόπους.

Με την τεχνική της Γλυπτικής Σώματος  σας προσφέρω την καλλιτεχνική απόδοση σώματος από γύψο η οποία είναι μοναδική . Η καλλιτεχνική μου φιλοδοξία είναι να μετατρέψω τις αναπαραγωγές του σώματός σας σε ένα μοναδικό, αισθητικό και αιώνιο γλυπτό.

 Ένα γλυπτό σώματος  και ανάλογα το μέγεθος μπορεί πάντα να τοποθετηθεί στον τοίχο ή ελεύθερο σε ένα βάθρο. Υπάρχουν πολλές αναπαραστάσεις και στάσεις. Ο τύπος και η θέση της μεταγενέστερης παρουσίασης πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη χύτευση. Κατά την εφαρμογή των δικών σας ιδεών, μπορώ να σας συμβουλέψω, ή απλά να μου δώσετε την ιδέα σας  και να εκπλαγείτε με την καλλιτεχνική εκτέλεση.

 

Αν περιμένετε ένα μωρό και θέλετε να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις της εγκυμοσύνης σας σε 3D, Lifecasting είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Από έναν πλήρη κορμό εγκυμοσύνης έως ένα περίγραμμα κοιλιάς  (Belly Bowl). Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες για δημιουργική εφαρμογή και σχεδιασμό επιφάνειας.

Πως ξεκινάμε...

Ξεκινάμε συζητώντας  λαμβάνοντας υπόψιν  τις επιθυμίες σας και επιλέγουμε την «σωστή στάση» την οποία θα αποτυπώσουμε . Εκεί θα πρέπει να παραμείνετε για περίπου μισή ώρα οπού για πλήρη κορμό και προτομή αυτή η φάση επαναλαμβάνεται δύο φορές.

Το αντίστοιχο τμήμα του σώματος επενδύεται με ειδικά υποαλλεργικά υλικά και επίδεσμο υψηλής ποιότητας, έτσι δημιουργούμε  την αρνητική μορφή ενός μέρους του σώματος. Κάθε κατάλοιπο υλικού στο δέρμα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με νερό ή και με υγρά μαντιλάκια.

 

Η πραγματική εργασία ξεκινά τώρα στο εργαστήριο, οπού το αρνητικό καλούπι χύνεται με γύψο . Κατόπιν αυτού, το αρνητικό μπορεί να διαχωριστεί από το θετικό. Δυστυχώς, το κέλυφος (αρνητικό καλούπι) καταστρέφεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε σώμα που χυτεύεται από γύψο είναι μοναδικό. Μετά τη «χύτευση» υπάρχουν πολλές εργασίες επισκευής και ένας χρόνος στεγνώματος που πρέπει να ακολουθηθεί.

 

Η ολοκλήρωση του γλυπτού σώματος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της εντύπωσης. Για μισό κορμό πρέπει να περιμένετε 2-3 εβδομάδες  χρόνου παραγωγής. Για πλήρη κορμό ή προτομή, μπορεί να χρειαστούν 1-2 μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο τέχνης.

Πορτρέτο

Σώμα

Εγκυμοσύνη